Om oss

Jeanette Lavenant

Efter cirka femton år i telecombranschen fick jag 2010 diagnosen narkolepsi. Jag valde då att utbilda mig till yogalärare för att det är ett fantastiskt redskap för helhetshälsa. Idag har jag tio års erfarenhet som yogalärare som hjälpt mig att hantera och leva med en kronisk funktionsnedsättning. Jag lever så gott jag kan enligt yogans principer med respekt för människor, djur och natur. Sedan 7 år tillbaka driver jag Mälarö Yoga & Friskvårdcenter där jag håller kurser i bland annat yoga, medveten andning, kosthållning och levnadsvanor för bättre hälsa på företag, kommuner och på yogastudion. Jag undervisar i Yinyoga, Medicinsk yoga, Ashtangayoga, Coreyoga och Hathayoga och brinner för att hjälpa allt från barn till seniorer att må sitt bästa. Då rätt kost är en viktig del av yoga och av det skälet att det förbättrar min narkolepsi äter jag själv mest raw food. Jag är Diplomerad Raw Food Chef och Living Food Instructor. Jag är också diplomerad massör i svensk klassisk massage, chakrabalansering, chakramassage, hälsovägledning och individuell yogaterapi. Genom en förståelse för kroppens biomekanik och problem människor kan lida av anpassar jag övningar som andning, stretch, mental träning och massage individuellt. Jag delar gärna med mig av råd och tips för hur du kan må som bäst på ett naturligt sätt.

Endre Andersen

Endre grundade Mälarvikens naprapati och rehab och är en glad och engagerad naprapat från Norge. Största drivkraften är att hjälpa andra människor att må bättre. Han har själv varit aktiv fotbollsspelare och har därför ett stort intresse och erfarenhet av idrottsskador. Stor vikt läggs i att hitta orsaken till dina besvär och styrkor är noggrannheten och förmågan att se mönster som kroppen skapar när du har ont. Utbildning finns inom JEMS- rörelseanalys/screening och stabiliseringsträning, Dry Needling – “Behandling av muskelknutor med nålar”, och inom fotens anatomi och biomekanik med anpassning av sulor. Utöver detta över 10 år erfarenhet av traditionella smärttillstånd. Endres mål är att, utöver en noggrann undersökning, behandling och åtgärdsplan, få patienterna att få en förståelse för vad deras smärtproblematik grundar sig i och på detta sätt hjälpa de tillbaka till en smärtfri vardag.

Johanna Ejdeholm

Ibland blir livet inte som man har tänkt sig men precis som det är menat. Sommaren 2017 insjuknade jag i en sår utmattningsdepression. Under min sjukskrivning provade jag först allt som den vanliga sjukvården hade att erbjuda. Men jag blev bara sämre. Jag sökte mig då nya, alternativa vägar. Mindfulness, meditation, självhjälpsböcker och måttlig motion. Jag har alltid haft hög intuition och kunde varsla om saker innan de händer. Det kom upp till ytan i och med min sjukskrivning. När livet sattes på paus kom de mediala gåvorna tillbaka och nu med full kraft och vägen framåt i livet var helt plötsligt glasklar. Detta var ju mitt livsval. Att arbeta med människor men på ett annat sätt än tidigare. Idag arbetar jag som medial rådgivare på bland annat tarottv.se via min egna Facebooksida Johannas änglarum och här på Mälarö Friskvårdcenter.