G-DK1Z7K413E
Massagebehandlingar

 

Numera är det endast jag, Jeanette Lavenant, som har behandlingar på Mälarö Friskvårdcenter. Jag är diplomerad massör i Svensk klassisk massage (Behandlande- eller avkopplande massage, triggerpunktsbehandling, terapeutisk strech), Ayurvedisk huvud- och ansiktsmassage, Yogisk Chakraflödesmassage, Ansiktszonterapi , Naturlig facelift, Lymfflödesmassage och Aromamassage. Jag är även yogalärare med över 10 års erfarenhet om kroppens rörelsemönster och obalanser samt Naturlig självläkningsterapeut men kunskap inom kost och näring för holistisk hälsa.

 

Jag erbjuder följande massagebehandlingar

 

Humörhöjande massage med eteriska oljor
Här använder jag eteriska oljor av terapeutisk grad från bl.a.Doterra med bl.a. Lavendel, citron, ylang ylang och vildapelsin. Oljorna blandas ut i oliv- och kokosolja som även de har många fina egenskaper för välmående.
Läkare i bl.a. Frankrike använder dessa fantastiska oljor för att hjälpa till självläkning och återställa balans och harmoni i kropp, sinne och själ.


Klassisk massage på rygg, nacke och axlar
Klassisk massage utförs med olja direkt på huden, muskulaturen bearbetas genom knådningar och strykningar så att blodcirkulationen i kroppen ökar och spänningar löses upp. Klassisk massage hjälper spända och ömmande muskler att återigen bli smidiga och ökar då rörligheten och välbefinnandet i kroppen. Den minskar smärttillstånd i kroppen och förbättrar även lymfcirkulationen. Om du vill utför jag även en triggerpunkts behandling av muskler som fastnat i ett hopdraget läge.


Klassisk massage är också en bra och skön avkopplingsform som återställer balans och harmoni i kroppen.

Klassisk massage
Klassisk massage utförs med olja direkt på huden, muskulaturen bearbetas genom knådningar och strykningar så att blodcirkulationen i kroppen ökar och spänningar löses upp. Klassisk massage hjälper spända och ömmande muskler att återigen bli smidiga och ökar då rörligheten och välbefinnandet i kroppen. Den minskar smärttillstånd i kroppen och förbättrar även lymfcirkulationen. Om du vill utför jag även en triggerpunkts behandling av muskler som fastnat i ett hopdraget läge.
Klassisk massage är också en bra och skön avkopplingsform som återställer balans och harmoni i kroppen.


Avslappningsmassage (mjuk)
En lite mjukare massage med fokus på välmåendet och att lindra spänningar i kroppen

Idrottsmassage (hård)
Du behöver inte vara en elitidrottare för att få det som brukar kallas för idrottsmassage. En idrottsmassage är helt enkelt en massage där resultatet kommer i första hand. Det är med andra ord en bra behandling för alla med problem.

En idrottsmassage är ofta mer kraftfull än en vanlig massage. Med kraftfulla grepp och töjningar mjukas de muskler som orsakar problematik. Ofta läggs även stretch och triggerpunktsbehandling till för bästa resultat.

Idrottsmassage har i fler och fler studier de senaste åren kunnat påvisa en märkbar effekt. Det är något som de flesta som idrottar på någorlunda seriös nivå bör göra regelbundet. På folk som sysslar med cykling, löpning och styrketräning har massagen en mycket god påvisad effekt.

Får en muskel med förhöjt nervpåslag att slappna av
Hämma bildandet av inflammatoriska proteiner efter träning och mildrar träningsverk
Förändrar rörelsemönstret för att på så sätt komma ur en smärtcirkel.

Immunförsvarshöjande helkroppsmassage

Immunförsvarshöjande massage med eteriska oljor av terapeutisk grad från Doterra med bl.a. kanel, nejlika, oregano & grapefrukt som har använts i årtusenden för bl.a. sina anti-virus och antibakteriella egenskaper. Oljorna blandas ut i oliv- och kokosolja som även de har många fina egenskaper för att stötta immunförsvaret.
Läkare i bl.a. Frankrike använder dessa fantastiska oljor för att hjälpa till självläkning och återställa balans och harmoni i kroppen.·


Yogisk Chakraflödesmassage
Yogisk Chakraflödesmassage är en mycket kraftfull form av energimassage som påverkar människan på alla plan, fysiskt, mentalt och emotionellt.

Massagen stimulerar och balanserar energiflödena i kroppen och löser fysiska spänningar och vitaliserar och renar kroppen från slaggprodukter både fysiskt och känslomässigt.

Yogisk Chakraflödesmassage balanserar hela människan. Den skapar ett flöde som startar en process som gör oss medvetna om begränsningar och mönster-sådant som hindrar oss och håller oss tillbaka.

Massagen ger kraft och energi så att du känner dig fysiskt och psykiskt stark. Den ger handlingskraft, lugn och balans. Den medför ökad kroppsmedvetenhet, fördjupad självkännedom och ett bättre immunförsvar.

Yogisk Chakramassage rekommenderas vid muskelvärk, stelhet, trötta, stumma ben, dålig cirkulation, huvudvärk, fysisk och psykisk trötthet, utbrändhet, stress och orkeslöshet, när du vill utvecklas, må bra och känna dig i balans. Denna massage har även visat sig vara bra vid astma, förstoppning, mensproblem och sömnsvårigheter.

Behandlingen balanserar hela chakrasystemet, hela människan. Den balanserar dels energiflödet (prana) som löper i varje enskilt chakra, dels energiströmmarna som löper mellan alla chakran när där finns obalans. Den startar en process som gör oss medvetna om våra egna begränsningar och därmed kan göra oss fria från dem.

Balanseringen löser spänningar och ger energi så att du känner dig fysiskt och psykiskt stark. Den ger dig lugn, balans och ökad självkännedom.

Chakramassagen rekommenderas vid alla former av obalans. När du är trött, spänd, stressad, har svårt att sova, har huvudvärk samt när du behöver extra energi. När du vill utvecklas, må bra och känna dig i balans.


Indisk Huvud- och ansiktsmassage

Indisk Huvud- och ansiktsmassage är en uråldrig form av ayurvedisk oljemassage som är specialiserad för ansikte och huvud och som ger en mycket behaglig avslappning i hela kroppen.

Dagens hektiska livsstil med ett överflöd av information via internet och andra kanaler gör vårt nervsystem överbelastat, ofta med stress och trötthet som följd.

Ansiktet är den del av kroppen vi ständigt visar för omgivningen och där våra känslor tydligast återspeglas. Ofta betraktas det som den vackraste delen av kroppen men vi håller också mycket spänningar där. Flera av våra sinnen är placerade där och bl a sker det mesta av vår kommunikation via ansiktet. Så ansiktet med dess sinnen och uttryck spelar en oerhört viktig roll i vårt liv.

I huvudet finns hjärnan, som är den största delen av centrala nervsystemet, och fyra andra sinnen; syn(ögon), lukt(näsa), hörsel(öron) och smak(mun). Nacken och skuldrorna, som bär upp huvudet, är ofta områden där det finns spänningar och värk.

Regelbunden massage av ansikte, huvud, nacke och skuldror slappnar av spända muskler och bjuder in sinnet till stillhet. Det förbättrar cirkulationen till och från huvudet vilket stimulerar naturlig hälsa och vitalitet.

Behandlingen verkar effektivt för att
minska spänningar i ansikte och huvud
öka cirkulation och utrensning av slaggprodukter
motverka huvudvärk och migrän
stimulera hårtillväxt
förbättra hyn samt motverka acne och rynkor
förstärka våra sinnesförnimmelser (syn, hörsel, lukt och smak)
reducera stress/överaktiv hjärna och verka avslappnande
stimulera centrala nervsystemet genom vitala energipunkter sk. Marmapunkter.
Obs! Här används mycket olja i håret.

Ansiktszonterapi

Även om syftet med behandlingen är att i första hand stimulera meridianer, centrala nervsystemet och blodcirkulationen, påverkar ansiktszonterapin ansiktet så att man också blir vackrare. Blodcirkulationen i huden ökar och rynkor försvinner när depåer och blockeringar i systemet behandlas.
Behandlingen upplevs som en bestämd massage, avslappnande och stimulerande på samma gång. En behandling tar omkring en timme. Behandlingen är förebyggande och det gör gott att få en behandling regelbundet.

Positivt för hela kroppen
Genom att behandla ansiktet, påverkas också resten av kroppen positivt, på samma sätt som inom vanlig fotzonterapi.
Grunden till ansiktszonterapin är den orientaliska medicinens grundprinciper men också den indianska zonterapin, liksom neurologiska punkter i ansiktet. Metoden har funnits länge i Argentina, men är relativt ny i Europa och Sverige. Olika zoner och punkter i ansiktet anses motsvara organ och delar av kroppen.

Ansiktet avspeglar resten av kroppen
Hälsa och skönhet kommer verkligen inifrån. Ansiktet avspeglar hur vi mår i resten av kroppen. Genom att behandla ansiktet med tryck på olika zoner och punkter förbättras dels cirkulationen lokalt i ansiktet, dels aktiveras motsvarande organ i andra delar av kroppen. Effekten blir ett fräschare utseende och även förbättrad helhetshälsa.

Ansiktszonterapi kan öven kombineras  med  massage.

Naturlig Facelift (ansiktsbehandling)

Vill du få en bättre hy, förhindra och förminska rynkor och åldersfläckar i ansiktet - och samtidigt komma i balans och må allmänt bättre?

Naturlig Facelift - ansiktsmassage, ger en naturlig ansiktslyftning utan kirurgiska ingrepp. Dessutom skänker den djup avslappning och inre frid samt skapar balans i energisystemet vilket bidrar till att förbättra den allmänna hälsan.

Metoden är en unik kombination av beprövade traditionella japanska och indiska tekniker samt akupressur och ansiktsreflexologi, som förfinats och anpassats till modernt västerländskt tänkande.

Genom bland annat effleurage, friktion och lätta manipulationer ökas blodcirkulationen och den cellulära syresättningen vilket ger huden en friskare lyster. Samtidigt bidrar massagen till att lösa upp muskelspänningar i ansikte, hals och huvud och öppnar för djup avslappning och inre frid.

Naturlig Facelift kan:

Öka blodcirkulationen och syresättningen vilket ger huden en friskare lyster
Stärka ansiktsmusklerna och bidra till att förebygga/förbättra slapp hud och fina linjer
Reparera och balansera tillståndet i huden, vilket fördröjer ålderstecken
Lösa upp muskelspänningar och skänka djup avslappning och inre frid
Stimulera och skapa balans i nervsystemet. Balans - "ki" - förbättrar den allmänna hälsan och har en positiv inverkan på utseendet
Förbättra det lymfatiska flödet och transportera bort gifter från huden
Resultatfokuserad och regelbunden behandling ökar fördelarna.

Naturlig facelift kan även kombineras med en massage


Aroma Touch eterisk oljebehandling
Aroma touch är en härlig avslappnande och djupverkande intuitiv behandling med eteriska oljor.Behandlingen görs med mjuk massage och strykningar längs ryggens energimeridianer och vicerala punkter/organ på rygg och fötter.

AromaTouch har en god effekt på stressrelaterade sjukdomar, oro och nedstämdhet. De rena och väldoftande oljorna som används i behandlingen stimulerar kroppens egen läkningsförmåga, lindrar huvudvärk, ökar koncentration och närvaro, ger energi. Förbättrar sömn rygg- och nackbesvär, även kroniska och ökar cirkulationen i kroppen.

Oljorna masseras mjukt över ryggraden och ryggmuskulatur med enkla sköna handtekniker, även zoner under fötterna behandlas,

AromaTouch innehåller fyra primära steg för att balansera det Autonoma nervsystemet:

Stärker immunförsvaret

Renar kroppen från gifter

Minskar inflammation

Minimerar stressfaktorerer i kroppens olika system

Dofterna från oljorna påverkar oss positivt via vårt luktsinne som har förbindelse med det limbiska systemet i hjärnan, där kreativitet och känslor av välmående påverkas.

De eteriska oljorna som används under behandlingen kommer från DoTerra essential oils

www.youtube.com/watch?v=nCOsl1C9VGI

Duo massage för dig och någon du tycker extra mycket om
En härlig stund tillsammans då en av er får en 45 min massage samtidigt som den andra/e slappnar av i soffan i vår välkomnande miljö och dricker ett glas "bubbel" eller en kopp välsmakande te. Efter 45 min växlar ni.
Välj mellan behandlande eller djupavslappnande massage som utförs med olja direkt på huden. Genom knådningar och strykningar ökas blodcirkulationen samtidigt som slagg elimineras och spänningar löses upp. Massagen hjälper spända och ömmande muskler att återigen bli smidiga och ökar då rörligheten och välbefinnandet i kroppen. Den minskar smärttillstånd i kroppen, produktionen av må-bra hormon ökar och även lymfcirkulationen förbättras. Klassisk massage är också en bra och skön avkopplingsform som återställer balans och harmoni i kroppen samtidigt som man får en djupverkande avhjälpning av stela muskler.

 

Hos Mälarö Friskvårdcenter kan du också köpa presentkort och lösa in friskvårdsbidrag. Välkommen!

Idrottsmassage för stela muskler
Du behöver inte vara en elitidrottare för att få det som brukar kallas för idrottsmassage. En idrottsmassage är helt enkelt en massage där resultatet kommer i första hand. Det är med andra ord en bra behandling för alla med problem eller för att kunna prestera mer.
 
Få en muskel med förhöjt nervpåslag att slappna av
Hämma bildandet av inflammatoriska proteiner efter träning
Förändra rörelsemönstret för att på så sätt komma ur en smärtcirkel.