Massagebehandlingar

 

Numera är det endast jag, Jeanette Lavenant, som har behandlingar på Mälarö Friskvårdcenter. Jag är diplomerad massör i Svensk klassisk massage (Behandlande- eller avkopplande massage, triggerpunktsbehandling, terapeutisk strech), Ayurvedisk huvud- och ansiktsmassage, Yogisk Chakraflödesmassage och Aromamassage (Aroma touch med eteriska oljor). Jag är även yogalärare med över 10 års erfarenhet om kroppens rörelsemönster och obalanser.

 

Jag erbjuder följande massagebehandlingar

 

Månadens erbjudande

Humörhöjande massage med eteriska oljor 60min, 650 kr ·  (ord. pris 750kr) 
Här använder jag eteriska oljor av terapeutisk grad från bl.a.Doterra med bl.a. Lavendel, citron, ylang ylang och vildapelsin. Oljorna blandas ut i oliv- och kokosolja som även de har många fina egenskaper för välmående.
Läkare i bl.a. Frankrike använder dessa fantastiska oljor för att hjälpa till självläkning och återställa balans och harmoni i kropp, sinne och själ.


Klassisk massage på rygg, nacke och axlar 60 min, 695 kr · 
Klassisk massage utförs med olja direkt på huden, muskulaturen bearbetas genom knådningar och strykningar så att blodcirkulationen i kroppen ökar och spänningar löses upp. Klassisk massage hjälper spända och ömmande muskler att återigen bli smidiga och ökar då rörligheten och välbefinnandet i kroppen. Den minskar smärttillstånd i kroppen och förbättrar även lymfcirkulationen. Om du vill utför jag även en triggerpunkts behandling av muskler som fastnat i ett hopdraget läge.
Klassisk massage är också en bra och skön avkopplingsform som återställer balans och harmoni i kroppen.

Klassisk massage
Klassisk massage utförs med olja direkt på huden, muskulaturen bearbetas genom knådningar och strykningar så att blodcirkulationen i kroppen ökar och spänningar löses upp. Klassisk massage hjälper spända och ömmande muskler att återigen bli smidiga och ökar då rörligheten och välbefinnandet i kroppen. Den minskar smärttillstånd i kroppen och förbättrar även lymfcirkulationen. Om du vill utför jag även en triggerpunkts behandling av muskler som fastnat i ett hopdraget läge.
Klassisk massage är också en bra och skön avkopplingsform som återställer balans och harmoni i kroppen.

Klassisk Massage på övre rygg, nacke & axlar 30 min, 495 kr · 

Klassisk Massage 30 min (hårdare) 495 kr  · 
Klassisk Massage 45 min (hårdare) 595 kr · 
Klassisk Massage 60 min (hårdare) 695 kr · 
Klassisk Massage 75 min (hårdare) 795 kr ·
Klassisk Massage 90 min (hårdare) 895 kr 
Klassisk massage senior (65+)/student, 60 minuter, 550 kr 
Massage på övre rygg, nacke & axlar 30 min, 495 kr ·
Massage på övre rygg, nacke axlar för barn/ungdom 30 min, 395 kr ·
Massage på rygg, nacke axlar för barn/ungdom, 45 minuter, 495 kr


Friskvårdsmassage (mjuk) 60 min, 695 kr ·
En lite mjukare massage med fokus på välmåendet och att lindra spänningar i kroppen

Idrottsmassage 60 minuter, 695 kr 
Du behöver inte vara en elitidrottare för att få det som brukar kallas för idrottsmassage. En idrottsmassage är helt enkelt en massage där resultatet kommer i första hand. Det är med andra ord en bra behandling för alla med problem.

En idrottsmassage är ofta mer kraftfull än en vanlig massage. Med kraftfulla grepp och töjningar mjukar din idrottsmassör upp de muskler som orsakar problematik. Ofta läggs även stretch och triggerpunktsbehandling till för bästa resultat.

Idrottsmassage har i fler och fler studier de senaste åren kunnat påvisa en märkbar effekt. Det är något som de flesta som idrottar på någorlunda seriös nivå bör göra regelbundet. På folk som sysslar med cykling, löpning och styrketräning har massagen en mycket god påvisad effekt.

Få en muskel med förhöjt nervpåslag att slappna av
Hämma bildandet av inflammatoriska proteiner efter träning
Förändra rörelsemönstret för att på så sätt komma ur en smärtcirkel.

Immunförsvarshöjande helkroppsmassage 60 min, 750 kr · 

Immunförsvarshöjande massage med eteriska oljor av terapeutisk grad från Doterra med bl.a. kanel, nejlika, oregano & grapefrukt som har använts i årtusenden för bl.a. sina anti-virus och antibakteriella egenskaper. Oljorna blandas ut i oliv- och kokosolja som även de har många fina egenskaper för att stötta immunförsvaret.
Läkare i bl.a. Frankrike använder dessa fantastiska oljor för att hjälpa till självläkning och återställa balans och harmoni i kroppen.·


Yogisk Chakraflödesmassage 60 minuter, 695 kr 
Yogisk Chakraflödesmassage är en mycket kraftfull form av energimassage som påverkar människan på alla plan, fysiskt, mentalt och emotionellt.

Massagen stimulerar och balanserar energiflödena i kroppen och löser fysiska spänningar och vitaliserar och renar kroppen från slaggprodukter både fysiskt och känslomässigt.

Yogisk Chakraflödesmassage balanserar hela människan. Den skapar ett flöde som startar en process som gör oss medvetna om begränsningar och mönster-sådant som hindrar oss och håller oss tillbaka.

Massagen ger kraft och energi så att du känner dig fysiskt och psykiskt stark. Den ger handlingskraft, lugn och balans. Den medför ökad kroppsmedvetenhet, fördjupad självkännedom och ett bättre immunförsvar.

Yogisk Chakramassage rekommenderas vid muskelvärk, stelhet, trötta, stumma ben, dålig cirkulation, huvudvärk, fysisk och psykisk trötthet, utbrändhet, stress och orkeslöshet, när du vill utvecklas, må bra och känna dig i balans. Denna massage har även visat sig vara bra vid astma, förstoppning, mensproblem och sömnsvårigheter.

Behandlingen balanserar hela chakrasystemet, hela människan. Den balanserar dels energiflödet (prana) som löper i varje enskilt chakra, dels energiströmmarna som löper mellan alla chakran när där finns obalans. Den startar en process som gör oss medvetna om våra egna begränsningar och därmed kan göra oss fria från dem.

Balanseringen löser spänningar och ger energi så att du känner dig fysiskt och psykiskt stark. Den ger dig lugn, balans och ökad självkännedom.

Chakramassagen rekommenderas vid alla former av obalans. När du är trött, spänd, stressad, har svårt att sova, har huvudvärk samt när du behöver extra energi. När du vill utvecklas, må bra och känna dig i balans.


Ayurvedisk Huvud- och ansiktsmassage 60 minuter, 695 kr ·

Ayurvedisk Huvud- och ansiktsmassage är en uråldrig form av indisk oljemassage som är specialiserad för ansikte och huvud och som ger en mycket behaglig avslappning i hela kroppen.

Dagens hektiska livsstil med ett överflöd av information via internet och andra kanaler gör vårt nervsystem överbelastat, ofta med stress och trötthet som följd.

Ansiktet är den del av kroppen vi ständigt visar för omgivningen och där våra känslor tydligast återspeglas. Ofta betraktas det som den vackraste delen av kroppen men vi håller också mycket spänningar där. Flera av våra sinnen är placerade där och bl a sker det mesta av vår kommunikation via ansiktet. Så ansiktet med dess sinnen och uttryck spelar en oerhört viktig roll i vårt liv.

I huvudet finns hjärnan, som är den största delen av centrala nervsystemet, och fyra andra sinnen; syn(ögon), lukt(näsa), hörsel(öron) och smak(mun). Nacken och skuldrorna, som bär upp huvudet, är ofta områden där det finns spänningar och värk.

Regelbunden massage av ansikte, huvud, nacke och skuldror slappnar av spända muskler och bjuder in sinnet till stillhet. Det förbättrar cirkulationen till och från huvudet vilket stimulerar naturlig hälsa och vitalitet.

Behandlingen verkar effektivt för att
minska spänningar i ansikte och huvud
öka cirkulation och utrensning av slaggprodukter
motverka huvudvärk och migrän
stimulera hårtillväxt
förbättra hyn samt motverka acne och rynkor
förstärka våra sinnesförnimmelser (syn, hörsel, lukt och smak)
reducera stress/överaktiv hjärna och verka avslappnande
stimulera centrala nervsystemet genom vitala energipunkter sk. Marmapunkter.
Obs! Här används mycket olja i håret.


Aroma Touch eterisk oljebehandling 45 minuter, 650 kr · 
Aroma touch är en härlig avslappnande och djupverkande intuitiv behandling med eteriska oljor.Behandlingen görs med mjuk massage och strykningar längs ryggens energimeridianer och vicerala punkter/organ på rygg och fötter.

AromaTouch har en god effekt på stressrelaterade sjukdomar, oro och nedstämdhet. De rena och väldoftande oljorna som används i behandlingen stimulerar kroppens egen läkningsförmåga, lindrar huvudvärk, ökar koncentration och närvaro, ger energi. Förbättrar sömn rygg- och nackbesvär, även kroniska och ökar cirkulationen i kroppen.

Oljorna masseras mjukt över ryggraden och ryggmuskulatur med enkla sköna handtekniker, även zoner under fötterna behandlas,

AromaTouch innehåller fyra primära steg för att balansera det Autonoma nervsystemet:

Stärker immunförsvaret

Renar kroppen från gifter

Minskar inflammation

Minimerar stressfaktorerer i kroppens olika system

Dofterna från oljorna påverkar oss positivt via vårt luktsinne som har förbindelse med det limbiska systemet i hjärnan, där kreativitet och känslor av välmående påverkas.

De eteriska oljorna som används under behandlingen kommer från DoTerra essential oils

www.youtube.com/watch?v=nCOsl1C9VGI

Duo massage för dig och någon du tycker extra mycket om, 90 minuter, 1 190 kr · 
En härlig stund tillsammans då en av er får en 45 min massage samtidigt som den andra/e slappnar av i soffan i vår välkomnande miljö och dricker ett glas "bubbel" eller en kopp välsmakande te. Efter 45 min växlar ni.
Välj mellan behandlande eller djupavslappnande massage som utförs med olja direkt på huden. Genom knådningar och strykningar ökas blodcirkulationen samtidigt som slagg elimineras och spänningar löses upp. Massagen hjälper spända och ömmande muskler att återigen bli smidiga och ökar då rörligheten och välbefinnandet i kroppen. Den minskar smärttillstånd i kroppen, produktionen av må-bra hormon ökar och även lymfcirkulationen förbättras. Klassisk massage är också en bra och skön avkopplingsform som återställer balans och harmoni i kroppen samtidigt som man får en djupverkande avhjälpning av stela muskler.

 

Hos Mälarö Friskvårdcenter kan du också köpa presentkort och lösa in friskvårdsbidrag. Välkommen!

Idrottsmassage för stela muskler
Du behöver inte vara en elitidrottare för att få det som brukar kallas för idrottsmassage. En idrottsmassage är helt enkelt en massage där resultatet kommer i första hand. Det är med andra ord en bra behandling för alla med problem eller för att kunna prestera mer.
 
Få en muskel med förhöjt nervpåslag att slappna av
Hämma bildandet av inflammatoriska proteiner efter träning
Förändra rörelsemönstret för att på så sätt komma ur en smärtcirkel.