Yogaresa till Banyuls i Frankrike

Yoga, vandrings- och kulturresa till Banyuls-sur-mere i södra Frankrike.


Följ med på en härlig och avkopplande yogaresa  vandringsresa  Banyuls i södra Frankrike. 

Banyuls-sur-Mer ligger mitt i den vackra kuststräckan Côte Vermeille, där Pyrenéerna möter medelhavet.  Kusten som endast är 20 km lång sträcker sig från Argelès i norr, via konstnärs staden Collioure, fiskebyn Port Vendre, Banyuls och sedan Cerbère som ligger precis vid spanska gränsen. Här möts fransk och spansk kultur, som i det katalanska köket och musiken. Konstnärer har lockats till det speciella ljuset och Matisse målade tidvis i Collioure. 

Kuststräckan är vackert kuperad med många vikar och små stränder. Det är ett paradis för solbadare vandrare och för den som älskar vattensporter. Det finns många olika vandringleder och vad gäller vattensporter är dykning och snorkling speciellt intressant, då här finns ett unikt undervattens naturreservat med ett sällsynt medelhavskorallrev. Cerbère-Banyuls nationella naturreservat är det första franska marina reservatet och täcker 650 hektar hav.

Andra trevliga aktiviteter är ridning i bergen, tennis, cykling eller golf. 

Se mer här https://www.reginas.eu/upptack

I resan ingår: 

Boende i dubbelrum i fräsha lägenheter med utrustat kök och halvpension (6 nätter inkl. 6 frukostar och 6 lunch eller middagar).

Yoga 2 ggr/dag med Jeanette

Tillkommer flygbiljett till Barcelona E Prat kostar ca 2500 kr TOR inkl. bagage om man bokar tidigt samt transfer Barcelona-Banyuls ca 1500kr. Enkelrumstillägg 1500kr.

Yogan och måltiderna sker i ateljén chez Regina eller på lokala restauranger. Reginas hus har en härlig fransk trädgård  med fikonträd, citrusfrukter och vindruvsrankor.

Preliminärt program alla dagar:

Kl. 06.45-07.00 Börja morgonen med dynamiska solhälsningar (frivilligt).

Kl. 07.00-08.15 Hatha yoga

Kl. 08.15-09.15 Frukost

Kl. 10.00 Gemensamma aktiviteter enligt nedan

Kl. 17.00-18.00 Yin yoga

Kl. 19.00 (ca) Middag chez Regina eller på en lokal restaurang.  

Dag 1: Vandring i bergen (Pyreneérna). genom vinodlingarna som sträcker sig över kullarna   Lunch chez Regina

Dag 2: Vandring längs med kusten med lunch vid stranden på Sole Mio eller en finare måltid vid vingården Clos de Paulille.

Dag 3: Besök till den vackra hamnstaden Collioure. Lunch på lokal restaurang där.

På eftermiddagen besöker de som vill en vingård med vinprovning (Ca 50 Euro).

Dag 4: Elcykeltur upp i Bergen (Cykelhyra kostar 20 Euro) alt vandring. Lunch chez Regina.

Dag 5: Besök till Salvador Dalís hem i Cadaqués, Spanien, ca 1h med bil från Banyuls (kostnad för bensin, ca 10 Euro, tillkommer). Lunch på lokal restaurang i Cadaqués.

Dag 6: Valfri aktivitet

Pris 10 995 SEK (med en Eurokurs på 11,25)  

Anmälan sker genom att du mailar till och betalar in en deposition på 1000 SEK till Bankgiro: 692-0946. Resterande belopp inkl. transfer och ev. enkelrumstillägg betalas senast 2024-06-30. Du kommer att få en faktura på beloppet. 

Avbeställningsskydd och ev. försäkring för förstörda semesterdagar kan tecknas via gouda-rf.se om du inte redan har detta i din hemförsäkring eller kan utöka den hos ditt försäkringsbolag. OBS! teckna avbeställningsförsäkringen INNAN du betalar in resan. Betala din flygresa med kort. Då ingår det nästan alltid ersättning vid förseningar eller förlorat bagage. Vi kommer att ha minst en gemensam träff innan resan då jag gärna hjälper till med att boka flyg. 

Varmt välkommen till ”La France” !

Hälsar

Jeanette och Regina Yogalärare är Jeanette Lavenant som har över 10 års erfarenhet som yogalärare. Det blir Hatha yoga på morgonen och Yin yoga på eftermiddagen. Yogan anpassas med individuell korrigering så att alla kan följa med.

Här bor du i fina lägenheter vid havet och Pyreneérna. Banyuls är ett bergigt och mycket bördigt område med ett perfekt klimat i södra frankrike vid medelhavskusten. Här odlas många viner och oliver för hand och på ett ekologiskt sätt även om de små vinodlarna inte alltid har märkningen Ekologiskt av kostnadsskäl.
Vi kommer att Yoga 2 ggr/dag, vandra i bergen och längs med kusten, bada om vädret tillåter och äta fantastiskt god fransk mat.
I priset ingår boende i delat rum i en lägenhet inkl.slutstädning med möjlighet till matlagning, yoga 2 ggr/ dag i 6 dagar, vandring, 6 frukostar och 6 luncher eller middagar inkl dryck (även vin). 1 mål om dagen avnjuter vi på restaurang eller så lagar man själv i sin lägenhet. 

Pris 10.990kr.
 
Tillkommer flygresa ca 3000kr (enklast till Barcelona) och transfer ca 1500kr
Enkelrumstillägg 1500kr
Nästa resa är den 21-27 Oktober, vecka 43,  2024

Du betalar 1000kr i anmälningsavgift och därefter 5000kr senast den 1/9 och 4990 kr, transfer och ev. enkelrumstillägg senast den 1/10. 

Anmäl ditt intresse genom att maila till info@mfcenter.se

 

1-dags Retreat